Bé, fem el vi!

En poques paraules, treballem amb la mà de forma artesanal amb vinyes velles entrenats en l’estil clàssic copa. Només fem servir tractaments orgànics per protegir les nostres raïms de malalties. Quan fem el vi seguim els principis de “vi natural”, utilitzant una quantitat mínima de sulfit, l’elaboració de vins amb un mínim absolut de la intervenció humana.

Com a col·lectiu podem emprar els principis de la permacultura en alguns aspectes bastant creatives de fer la nostra vi…

Nosaltres tractem de reciclar tot. Fem servir les nostres branques de vinya, sobres de la fermentació i premsat, -restes de menjar, i pinzellades esqueixos per fer un fertilitzant natural.

Actualment estem experimentant amb la sembra dels cultius d’aliments entre les vinyes.

Som conscients que el vi és el cultiu alimentari més plantada a Europa i astúcia ens encanta el vi, també som conscients que no és el que la majoria de la gent considera una necessitat. Quan vinyes monoculturals dominen totalment el paisatge, les comunitats no són estar en qualsevol lloc autosuficient. Això pot haver de canviar en el futur…

Estem experimentant amb diferents combinacions de cultius de cobertura per créixer entre les vinyes.

De moment estem utilitzant trèvol subterrani, mostassa, fajol, trèvol blanc, i vicia sativa, mentre que també treballa amb espècies locals de plantes beneficioses – brisa per exemple. Si som capaços de tenir èxit amb l’experiment de blat sarraí, serem capaços de fer la farina de les llavors, i fins i tot cervesa!

Tractaments Bio-dinàmics són grans!

Si bé no són biodinàmica, i no tenen cap desig de ser, però els tes utilitzats per als tractaments han demostrat a la feina i anem a aplicar aquest any per protegir les plantes, activar el sòl i augmentar la profunditat de les arrels. Això inclou l’ús de hortie i prêle, però experiment també amb oli de neem, l’all, la ceba, la farigola, i bicarbonat de potassi com a fungicida alternativa al coure.

Vivim a les nostres vinyes.

Són espais per a la vida, barbacoes, picnics – no només el treball. Si et poses a la gatzoneta una vinya, és de sentit comú per fer la seva química espai lliure!

Estem reciclant els rizomes que creixen a les nostres vinyes.

Els vam plantar durant l’hivern i l’any següent que estan preparats per ser empeltats, les noves plantes que poden ser collits en tres anys.

Animem a la biodiversitat en tots els nostres vinyes.

Tenim diferents espècies de vinya, patró, els-els cultius de cobertura, herbes locals -, així com una mica de mala herba. Els sòls estan vius i que esperen atraure els depredadors naturals per dissuadir els saquejadors de les vinyes. Aquest any estarem posant un petit toc de mel a cada planta per atraure les formigues – l’enemic natural als tèrmits!

Limitem l’ús d’energia d’hidrocarburs, i emprem l’energia humana, principalment en la fabricació dels nostres vins.

Nosaltres treballem amb les nostres mans – això no és ciència de coets!

Promovem avantatge a les nostres vinyes.

Els límits entre els-cultius de cobertura i les vinyes, les vinyes i els boscos, i els boscos i les nostres barreres de mala herba augmenten les interaccions, en última instància, la protecció de les vinyes de la malaltia a través del desenvolupament de la biodiversitat.

Llavors, com fem perquè el vi?

En resum, fem venir al tractar de promoure una sèrie d’harmonies.