Som un petit col·lectiu de productors de vi orgànic que utilitzen pràctiques tradicionals, experiment, i permacultura, per produir vins de qualitat accessibles.

La nostra base és a Banyuls Sur Mer, el cor de la denominació de Banyuls-Cotlliure.

Treballem principalment amb vinyes velles situades en terrasses amb murs de roca boniques amb vistes al Mediterrani. Hem adoptat una sèrie de vinyes oblidats i maltractats, ja que estem compromesos amb la conservació i desenvolupament d’aquest paisatge únic i en perill d’extinció.

Els vins elaborats a partir de vinyes velles són més rica i complexa.

Som una empresa no per al benefici, amb salari igual per tots els membres. Tots els beneficis es reinverteixen en l’empresa per promoure els nostres projectes de conservació.

Donem la benvinguda i promovem la diferència cultural, som feminista, antiracista i, per descomptat, antifeixista.

Fem vins que normalment es diuen “natural”, amb un mínim de sulfit afegit. Afegim res més. Fem vi amb el màxim respecte per la natura, com ens limitem excessivament l’ús de sofre i coure en la producció dels nostres raïms, treballar en una baixa energia, cap paradigma de residus, i l’ús de les tecnologies tradicionals (pressionant amb els nostres peus i un vell manual de premi) per fer vi gairebé únic en la seva simplicitat i honestedat.

Estem en el nostre primer any de la nostra conversió oficial a l’agricultura biologique, i la majoria de les nostres vinyes hem estat lliures d’herbicides i altres productes químics per 4-5 anys.

Per què un col·lectiu Anonymous?

Només cal fer una ullada a qualsevol revista de vins per trobar que el discurs més comú en la viticultura en parlar de la producció de vi és el d’un home, o menys rara últimament, una dona, amb una història de la visió ….

Aquesta història 1-D, que comunament es posa l’accent en la passió, la creativitat, la visió, l’atenció al detall, capacitat sobrehumana, i sovint geni del propietari o enòleg és simplement un mite. Encara que no neguem que els individus contribueixen, de vegades molt, a la producció d’una ampolla de vi, ens agradaria cridar l’atenció sobre el fet que el vi, com qualsevol producte, es produeix socialment, i mai és el tema d’un sol individu.

Fem vi junts col·lectivament, i junts ens adonem que, al seu torn, tenim una relació amb les nostres plantes i el medi ambient.

Nosaltres vam triar romandre en l’anonimat per emfatitzar aquesta naturalesa necessàriament social de la producció de vi, i per evitar que les jerarquies en desenvolupament dins del nostre grup que portarien a les desigualtats.

Tots som iguals en aquest col·lectiu i el vi parla per nosaltres.

P.S majoria de nosaltres som grans fans Stereolab també 🙂